3 motive pentru care ar trebui diversificate canalele de marketing

Mulți advertiseri se bazează doar pe câteva canale de marketing și își concentrează resursele doar către cele pe care le folosesc de mult timp. Cu toate acestea, în marketingul digital, noi provocări (și oportunități) apar tot mai des și este periculos să ne bazăm doar pe câteva platforme. Pentru toate companiile, indiferent de sectorul lor de activitate, este extrem de important  ca bugetele de marketing să fie repartizate pe diferite tipuri de canale. 

Care sunt primele 3 motive pentru care ar trebui diversificate canalele de marketing?

1. Atragerea unor clienți noi: Dacă potențialilor clienți nu le sunt afișate ofertele, înseamnă că se pierd resurse importante. Trebuie să știți tot parcursul călătoriei digitale al clienților dvs. Prin partajarea de conținut valoros pe diverse platforme, cum ar fi social media, bloguri etc., puteți câștiga încrederea oamenilor și puteți genera interes pentru produsele și serviciile proprii. Clienții trebuie să fie implicați acolo unde se simt cel mai confortabil. Diversificând canalele de marketing, mai ales în această perioadă a anului, când au loc reduceri de Black Friday și de Crăciun, există oportunități de a atinge clienții existenți și de a atrage clienți potențiali pe diverse platforme. 

2. Reducerea riscurilor: Ca și în cazul oricărei investiții, alocarea întregului buget de marketing doar către unul sau două canale poate fi foarte riscantă. Marketingul este o investiție pentru a construi brandul. Nu vă concentrați doar pe social media sau doar pe una-două platforme, acoperiți riscul prin diversificarea canalelor de marketing. Prin  folosirea unui mix de marketing cât mai diversificat, brandul își menține poziția chiar dacă apar schimbări bruște pe piață. Acest lucru vă permite să reduceți riscul de dependență față de un singur canal. În cazul în care apar circumstanțe neprevăzute, vă puteți adapta mai rapid la orice realitate (cum ar fi întreruperea masivă a Facebook/Instagram/WhatsApp care a avut loc în toamna anului 2021). Orice campanie poate fi suspendată brusc de pe orice platformă publicitară – așa cum am a procedat Google în 2014 sau  Facebook în 2019 – atunci când se schimbă standardele publicitare în funcție de cine consumă conținutul. Acesta este motivul pentru care este foarte indicat să folosiți mai multe platforme. Atunci când un canal de marketing este perturbat, brandului îi va fi dificil să reconstruiască canalul și legătura cu consumatorii. Mai ales în marketingul online, mediile pe care le folosesc anumite canale ar putea fi stopate de o nouă legislație sau de schimbări în tehnologie. Astfel, este important să diversificați canalele și să găsiți noi modalități de promovare.

3. Informații valoroase: Astăzi diversificarea este mai importantă ca niciodată. Puteți obține date utile pe care altfel nu le-ați fi obținut.  Există multe necunoscute pe piețele în continuă schimbare, iar folosirea oportunităților de a încerca noi strategii și piețe, poate oferi date care ar putea fi extrem de utile. Este posibil ca unele ipoteze pe care companiile le-au folosit pentru  ghidarea deciziilor să nu mai fie corecte. Diversificarea este cheia pentru a merge mai departe! Aceasta vă va permite să sesizați de ce au nevoie clienții, cum consumă ei informațiile și cum să obțineți un engagement mai bun. 

Cu toate acestea, menținerea unei strategii de marketing cu canale optime necesită multă atenție, energie și expertiză. Fără o selecție adecvată a canalelor, există pericolul alocării ineficiente a bugetului de marketing fără a obține rezultate măsurabile.

Offers Unlimited este soluția special concepută pentru aceste tipuri de provocări de marketing. Vă puteți baza pe echipa noastră internațională, cu peste 10 ani de experiență în optimizarea campaniilor de marketing online. Contactați specialiștii noștri pentru mai multe informații.